Udgivet i Skriv en kommentar

Lær af lev-småt bølgen

Du har måske hørt om, at nogen er begyndt at leve på mindre plads, men du har måske svært ved at se, hvad du kan bruge det til, da du ikke har tænkt dig at flytte. Men hvis du implementerer meget af det, som de gør, vil du have lettere ved opmagasinering i dit hjem.

I sidste ende handler det om, at du udnytter alt den plads, som du har. På den måde får du mere plads i dit hjem og du vil opleve, at det giver dig markant mere overskud.

Det er relativt let at implementere, da du kan starte med:

  • Byg flere reoler som går helt op til loftet.
  • Benyt alt plads under senge, over skabe osv.
  • Ryd op, smid ud, genbrug eller opbevar.

Bedre opbevaring i garage/skur

Hvis du bor i et hus, har du sikkert en garage eller et skur, som du kan benytte til opmagasinering. Vi vil anbefale dig, at du her bygger reoler, fordi så er det lettere at opbevare alt.

Med god opbevaring i garage/skur er det vigtigt, at du har let adgang til alt, for ellers kommer du altid til at benytte noget af det, som du har opmagasineret. Det er en stor fejl, som mange begår, fordi de bare gerne vil have en masse ting ud af hjemmet og et andet sted hen. Men du skal ikke gemme noget, som du ikke ved, om du kunne finde på at benytte på et senere tidspunkt.

Tænk derfor altid over hvad du gemmer og hvor længe du ønsker at gemme det. Det er en god idé at gemme sit vintertøj om sommeren, for det er nok ret sandsynligt, at du skal benytte det igen, når det bliver vinter.

Men en gammel sofa vil du ofte aldrig benytte igen og du gemmer den kun, fordi du ikke kan overskue at smide den ud. Her kan du i stedet give den til genbrug eller give den væk. På den måde får andre glæde af den.

Hvis der er et støbt gulv eller et gulv af fliser, eksempelvis fliser til indkørslen der fortsætter ind i garagen, og hvis der ikke er lavet en fugtspærre, er det farligt at opbevare indbo direkte på gulvet i garagen. Sørg for at klodse de opbevarede op, eller få lavet gulvet om med en fugtspærre.

Flere kilder om fliser

https://www.fc-beton.dk/havefliser_129.html

http://fliserne.dk/

http://terrassefliser.dk/

Lev småt

Når det kommer til at leve på lidt plads, så handler det meget om, at du ikke gemmer alt. Sørg for at have skabe som ikke er proppet. Når vi har proppet skabe, sker der ofte det, at vi ikke længere benytter alt det, som vi har gemt i dem.

Selv med opbevaring i garage/skur vil vi anbefale, at du gennemgår alt, som du har gemt, hvert år. På den måde ender du ikke med at gemme en masse møbler, tøj du ikke går med osv. Det gode med at leve småt er, at det er ligemeget, om du bor i lejlighed i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense eller i hus i Kolding. Rådene er for alle, som bare gerne vil have mere ud af deres plads.

For hvis du ikke har mulighed for opbevaring i garage/skur, har du helt sikkert mulighed for bedre opbevaring i skabe. Eller under din seng. Tænk hele tiden over hvor du har ekstra plads til opbevaring.

http://kultunaut.dsr.kvl.dk/perl/sted/type-nynaut/nr-2195779

Skriv et svar